Den stigende mangel på medicin er ikke noget problem, mener middelalderlægen Henrik Harpestreng og Kloge Koners Laug. Minister klar med middelalderlig lægemiddelreform.
Det danske sundhedsvæsen er i alarmberedskab. Sundhedsministern panikker over tomme medicinlagre og manglen på livsvigtige præparater. Det går ud over patientsikkerheden, og apotekerne trues af konkursbølge.
Men hvor nøden er størst, er hjælpen nærmest. Den verdensberømte danske mediciner og lægebogsforfatter Henrik Harpestreng har sammen med en række kloge koner meldt sig under fanerne.
Henrik Harpestreng opfordrer alle til at tage det roligt
– Slå nu koldt vand i blodet, for på den måde genoprettes balancen mellem kroppens kolde og varme væsker, og det gavner fornuften, siger Henrik Harpestreng.
Besværgelser og urter
Ifølge middelalderlægen, behøver danskerne ikke de mange dyre moderne præparater, og han har langt billigere midler mod alt fra blodstyrtninger, pokker og svindsot til månesyge, rystefeber og luft i tarmene.
– Det handler ganske enkelt om at sikre kropsvæskernes ligevægt og sørge for balance mellem slim, blod og galde og et tilpas afstemt forhold mellem kroppens kolde og varme elementer samt den rette tørhed, forklarer Dr. Harpestreng.
Det gør apotekerne bedst ved at bruge de lægeplanter, som Harpestreng har beskrevet i sin bog om medicinske urter, der har været i boghandlerne siden 1200-tallet.
– Det er planter, som findes overalt i Guds frie natur, i parker og i klosterhaver, så det er bare at komme i gang, opfordrer Harpestreng.
Også landets kloge koner står parat. Det forsikrer Maren Anesdatter, som er formand for Kloge Koners Laug.
– Der står helbredende kludeege og kloge træer overalt i de danske skove, som de syge kan krybe igennem. Vi har effektive salver og besværgelser, både med og uden påkaldelser, som er langt mere virkningsfulde end små hvide piller i glas, siger Maren Anesdatter.
Reform bakkes op af antivaxere
Laugsformanden mener, at mange også aktivt kan helbrede sig selv med meget simple midler.
– De fleste familier jo har en kat, som de kan mane sygdommen over på og putte i en sæk, som de kaster i en sø, så pinen forsvinder, siger Maren Anesdatter.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er glad for hjælpen, der kommer som sendt fra himmelen. Han har sammen Lægemiddelstyrelsen udarbejdet en middelalderlig lægemiddelreform.
– Fremover har alle haveejere pligt til at dyrke deres eget medicinskab. Landets planteskoler får pligt til at føre de nødvendige lægeplanter, ligesom landbruget skal reservere arealer til medicinske urter, og de danske statsskove forpligtes til at plante 50.000 kloge træer, siger Magnus Heunicke.
Ministeren tilføjer, at selv landets antivaxere roser ham for lægemiddelreformen, så det bliver historisk, mener han.
Foto: Hans Splinter, Flickr.
Be the first to comment on "Henrik Harpestreng og kloge koner afhjælper medicinmangel"