Vrede Lego-entusiaster er oppe i det røde felt over Legos nye historiske serie City Ruins, som er umulig at samle. Lego lægger sig fladt ned og undskylder.
– Jeg har elsket at bygge i Lego, siden jeg var dreng, men jeg har aldrig oplevet noget så elendigt som City Ruins.
Lego-entusiast Bjarne Møller ryster på hovedet over den store og rodede bunke legoklodser, der blandet med løse arme, ben og hoveder af Legofigurer, flyder på spisestuebordet. Ved siden af ligger en farvestrålende æske med et billede af København efter englændernes bombardement. Med store bogstaver står skrevet: Copenhagen 1807.
Bjarne Møller uddyber:
– Næsten alle klodser, både vinduer, døre og tagsten er totalt ødelagte og splintrede. Meget få er hele, og stort set ingen kan sættes sammen til noget som helst. Det hele er bare en stor bunke smadrede Legobrokker og spild af penge.
Han er på grund af situationen sygemeldt og får hjælp af en krisepsykolog.
Pimpsten og smeltede klodser
Bjarne Møller er ikke den eneste utilfredse Legofan. Stine Buttenkopff købte æsken Pompeii 79 til sin søn Villads, for at han kunne lege sig til lidt historielærdom, men det blev en trist og kedelig oplevelse.
– Der var nogle ødelagte templer og huse, og nogle grå afstøbninger af mennesker, som man skulle dække med en masse små grå klodser, som forestillede pimpsten, siger en skuffet Stine Buttenkopff.
Heller ikke historielærer Emil Dollerup er imponeret over sættet Dresden 1945, som han kalder skandaløs.
– Jeg havde tænkt mig at bruge det i undervisningen om Anden Verdenskrig, men jeg er dybt skuffet over at åbne en pakke med uformelige halvsmeltede og sodede klodser, som ikke kan sættes sammen, siger Emil Dollerup.
Han havde samme oplevelse med San Francisco 1906 og Lissabon 1755.
Imam glad for New York 2001
Over for Satyren bekræfter Legos udviklingsdirektør Irmgard Bauklotz de mange klager over City Ruins-serien, men hun understreger, at der også er glade kunder.
– Jeg fik en rosende mail fra en syrisk imam, som var meget begejstret for New York 2001, men det er da klart, at vores produkter ikke lever op til den kvalitet vi tilstræber, når så mange er skuffede, siger Irmgard Bauklotz.
Hun mener, at meget skyldes misforståelser.
– Vi har med City Ruins ønsket at tilføje vores byggesæt en højere grad af realisme. Det ligger i ruinernes natur, at de er fragmenterede og uæstetiske. Det har vi været for dårlige til at kommunikere ud, undskylder Irmgard Bauklotz.
Hun tilbyder køberne at returnere sættene eller bytte dem til noget i den kommende serie Lost Worlds.
Illustration: Den Magelige Magister.
Be the first to comment on "Lego i shitstorm: Kunder raser over City Ruins, som er umulig at samle"