Derfor trækker Joe Biden sig: Han skal være ny pave 4/5 (10)

Foto: Gage Skidmore

De Forenede Staters præsident Joe Biden nedlægger sit præsidentkandidatur. Han tiltræder i stedet som ny pave. Vatikanet glæder sig over at få en ung og dynamisk mand på posten.

Hvid røg steg umotiveret op fra Det Sixtinske Kapel i Rom tidligere i dag. Det resulterede i en massiv udrykning fra Roms brandvæsen, som troede, at endnu et en uvurdelig bygning på UNESCO’s liste stod i flammer.

Brandvæsnet måtte dog køre igen med uforettet sag. Den hvid røg skyldtes ikke en altødelæggende brand, men at Kurien i utide og til alles overraskelse havde valgt en ny pave.

Valget er faldet på De Forenede Staters nuværende præsident Joe Biden, som er praktiserende katolik.

Om valget af Joe Biden siger Pave Frans den 1., at Biden var det naturlige valg som hans efterfølger.

– Det er kun rimeligt, at vi gamle, hvide mænd frivilligt giver stafetten videre til næste generation og lader dem komme til. Joe (Biden, red.) er en vital ung mand. Han er en spradebasse fuld af dynamik og gåpåmod, som i den grad vil forny embedet. Han vil være en pave af tiden, siger den 87-årige Pave Frans den Første.

Han træder tilbage og går på pension i begyndelsen af januar 2025, når Joe Bidens præsidentperiode udløber.

Joe Biden afviser alderdomssvækkelse

Jobbet som ny pave er årsagen til, at Joe Biden nedlægger sit kandidatur til præsidentvalget den 5. november. Dermed imødekommer han de øgede krav blandt Demokrater om at træde tilbage på grund af påstande om tiltagende alderdomssvækkelse.

Til Satyren afviser Joe Biden dog, at han skifter præsidentposten ud med Pavestolen på grund af alderdomssvækkelse.

– Det har intet på sig. Jeg er frisk som en havkat. Min hukommelse fejler ikke noget, og det ved Pave Wojtila. Jeg er frisk som en havmåge, min hukommelse er perfekt, siger han og fortsætter:

– Jeg kan gøre mere for mit land som Pave i Athen, end jeg kan gøre som præsident. Det er en større og mere betroet post, har Vicepræsident Vance, undskyld, Vicepræsident Harris, fortalt mig, og partiets ledelse siger, at hun har ret.

Han bedyrer flere gange over for Satyrens reporter i Det Ovale Værelse, at han er frisk som en havterne og spørger hende, om hun vil bringe ham en cola og den seneste briefing om situationen i  Ukraine, mens han takker sin sekretær for et fint interview og beder hende om at sende citaterne til gennemsyn.

Demokraterne forventer at udpege Joe Bidens afløser på det kommende partikonvent. Inden han tiltræder som pave skal han gennemgå et helbredstjek, hvor læger i Vatikanet tester den kommende paves tilstand ved hjælp af blandt andet en hammer.

Foto: Gage Skidmore, Flickr.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Derfor trækker Joe Biden sig: Han skal være ny pave"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*