Romerriget vinder igen flest medaljer ved OL 4.33/5 (15)

Foto: DIMITAR-DILKOFFAFP-via-Getty-Images

Ved OL 2024 vandt Imperium Romanum suverænt flest medaljer med stor afstand til Det Britiske Imperium og Østrig-Ungarn. Kalmarunionen skuffede fælt igen.

Med 107 medaljer af guld, 124 medaljer af sølv og 148 medaljer af bronze blev Romerriget den største medaljesluger ved De Olympiske Lege 2024. Dermed gentog romerne bedriften fra de seneste mange udgaver af OL.

Imperiets chef de mission ædilen Gaius Aurum Numisma er stolt over præstationen. Han siger til Satyren, at han er meget tilfreds med såvel Italias, Britannias som Gallias og Germanias mange medaljer, men han er skuffet over Ægyptens præstation, som han kalder skandaløs.

–  Ægypten er Imperiets folkerigeste og mest velstående provins, men indbyggernes dovne slavementalitet forhindrer dem i at yde optimalt på stadion, siger han og ryster på hovedet.

Det ændrer dog ikke på, at ædilen anerkender det samlede resultat, når det tages i betragtning, at der er en række strukturelle uligheder, som favoriserer den industrialiserede tidsalders imperier.

– Der kæmpes hverken i gladiatordisciplinerne eller quadriga (væddeløb med firspand, red.). Det forfordeler antikkens sportsgrene, siger Gaius Aurum Numisma.

Briter og Østrigere protesterer

Om Imperia Romana får lov at beholde alle medaljer er usikkert, da både Det Britiske Imperium og Østrig-Ungarn har nedlagt protest.

I følge den østrig-ungarske sportsattaché Ferdinand-Maximilian af Habsburg har Romerriget medregnet medaljer fra nationer, der retteligt er en del af Østrig-Ungarn. Også Det Britiske Imperium, der bryster sig af at være af imperiet, hvor guldmedaljerne aldrig går ned, føler sig på samme måde bestjålet af Imperium Romanum.

– Det er en uhørt overtrædelse af alle internationale konventioner, at Romerne annekterer Konge- og Kejserigets kernelande Østrig og Ungarn, blot fordi de en gang var romerske provinser under navnene Noricum og Pannonia. Det er imperialisme af værste skuffe, siger Ferdinand-Maximilian af Habsburg.

Den østrig-ungarske hær og et britisk ekspeditionskorps er nu sat i alarmberedskab. De to imperier har overbragt Rom et ultimatum.

Der ruller hoveder

De nordiske lande og Kalmarunionen klarede sig som sædvanlig elendigt i jagten på medaljer. Sølle 10 guldmedaljer blev det til for det samlede Norden. Det er langt færre end arvefjenden Det Tysk Romerske Rige, hvor Den Tyske Orden og Hansaen har ålet de nordiske lande for især de ringe sejleresultater.

Satyren erfarer, at den danske konge agter at sætte Unionen i undtagelsestilstand som følge af OL-fiaskoen. Det sker af frygt for såvel norske som svenske hånaktioner mod de underpræsterende danskere.

Ifølge pålidelige kilder tæt på hoffet, vil der rulle hoveder i Unionens Olympiske Komite.

Foto: -DIMITAR-DILKOFFAFP-via-Getty-Images.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Romerriget vinder igen flest medaljer ved OL"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*