Populær café indfører grænse for arkæologer 4.52/5 (27)

Et stort fysisk opgør får nu den populære cafékæde MULD til at indføre en max-grænse på tre arkæologer i caféen ad gangen.

Det startede egentlig som en hyggelig komsammen blandt pensionerede arkæologer, men det endte i optøjer og et større skænderi, som kun vanskeligt kunne stoppes.

Sådan beskriver en ung arkæologistuderende Jonas Jensen en hændelse forleden, hvor en gruppe pensionerede arkæologer fór i flæsket på hinanden. Episoden får nu cafékæden MULD til på landsplan til at indføre en max-grænse på tre arkæologer som samtidige gæster.

Nyheden om adgangsbegrænsningen er blevet meldt ud i en pressemeddelelse og er gyldig med øjeblikkelig virkning.

Kronologi skabte vrede

Til Satyren forklarer øjenvidnet Jonas Jensen, at hændelsen egentlig startede i glæde og fordragelighed som en komsammen blandt en række af fagets veteraner. Han og et par andre arkæologistuderende var indbudt som underdanige beundrere i dagens seance.

– Det hele accelererede, da en af emeritusserne efter at have modtaget sin mad og et stort glas øl  foreslog, at der laves en justering af en af deltagernes kronologiske inddeling af flintpilespidser, hvilket de andre rystede på hovedet ad. Det fik en af de andre gamlinger til sarkastisk at inddele de historiske tider i Danmark efter, hvad der var dominerende i danskernes kost i de enkelte perioder, fortæller han.

Der kunne for eksempel være en fiskealder, en uroksealder, en gedealder, en grisealder og nu en vegansk sushi-alder, havde den bedagede arkæolog fnyset.

Det misforstod en kollega ved bordet som alvorligt ment. Han foreslog  passivt aggressivt, at man i stedet inddelte tidsaldre efter, hvad folk byggede deres tage af. Blad-alderen, strå-alderen, asbestalderen og nu stenalderen.

Provokationen fik andre i selskabet til at gå amok, og de begyndte at råbe og slå ud efter hinanden.

Værre end Fuglsø

Jonas Jensen er rystet over episoden, som er værre, end hvad man i forrige århundrede oplevede på de årlige Fuglsømøder, hvor arkæologer over tre dage og under indtagelse af store mængder alkohol gik hinanden på nerverne.

– Det er mærkeligt. Det var pæne, aldrende mænd. Velplejede og i øvrigt ædru. Sådan plejer den slags mennesker ikke at opføre sig. Det er ikke den slags arkæologer, vi skal have som forbilleder, siger han.

Ifølge MULD er maxgrænsen på tre arkæologer indført med øjeblikkelig virkning landet over og gælder alle arkæologer uanset alder. Den er angiveligt godkendt af politiet.

Kommunikationsdirektør i MULD, Samara Humus siger til Satyren, at kæden ikke tolererer aggressive akademikere af nogen art.

– Akademikere er simpelthen nederen over for hinanden. De er ofte værre end rockere, bandemedlemmer og mødregrupper. Derfor ikke flere arkæologer, end vi er ansatte på job i cafeen, siger hun.

Inspirationen til forbuddet kommer fra fortidens regler på skibe, hvor der aldrig måtte være flere bornholmere ombord, end der var master. Så man kunne binde dem til hver sin, når de ville slås med hinanden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til episoden fra nogle af de implicerede. Satyren kender dog de impliceredes navne. De er alle kendt i miljøet for at være usædvanligt trættekære.

Illustration: Proudhon Bloodhunger og Dall-E3.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Populær café indfører grænse for arkæologer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*