Skatteminister jubler: Efter 51 år rammer ejendomsvurdering plet 4.54/5 (13)

Foto: Pixnio

Det tog mere end 50 år at nå frem til den første helt præcise ejendomsvurdering. Skatteministeren betegner det som en hundredårsbegivenhed opnået på den halve tid.

Skatteministeren og Vurderingsstyrelsen har i dag skrevet Danmarkshistorie. For første gang nogensinde er det lykkedes Vurderingsstyrelsen at anslå grundskylden og værdien af en ejendom helt præcist og i overensstemmelse med de for vurderingen grundliggende principper.

Det tog kun 51 år at nå dertil, konstaterer en lykkelig skatteminister Bastian Steur (P).

– Vi har i dag gjort det umulige. Vi har i dag skabt historie. Vi har i dag gjort alle kritikere til skamme og bevist, at Vurderingsstyrelsen har evnet at løse sin opgave og ramme en ejendomsvurdering helt præcist. Det er en hundredårsbegivenhed opnået på den halve tid. Nu mangler vi blot resten af landets godt fire millioner privatboliger, siger Bastian Steuer med grødet stemme.

Mere får Satyrens udsendte ikke ud af ministeren, som knækker sammen hulkende af gråd og må støttes af sin departementschef og et par ministersekretærer.

Stolt Vurderingsstyrelse

Til Satyren siger Vurderingsstyrelsens direktør Line Tacksathor, at hverken hun eller hendes forgængere  nogensinde mistede troen på, at korrekte nye ejendomsvurderinger ville blive en realitet.

– Nej, vi tvivlede aldrig, men det kommer bag på mig, at jeg blev den direktør, for hvem det lykkes at skabe den første korrekte ejendomsvurdering. Den ære er ikke min alene. Jeg står på skuldrene af mine mange forgængere på direktørposten og de mange kontorchefer, chefkonsulenter, specialkonsulenter, it-konsulenter (forkortet af red.) som alle har kæmpet for at nå i mål, siger hun og fortsætter:

– Vi har slidt og slæbt og fået tæsk fra højre og venstre af utaknemmelige og utålmodige boligejere, som ikke forstod, hvilken kompleks borgerrejse og transformation, vi sammen var ude på.

Line Tacksathor tilføjer, at mange af hendes forgængere er døde alt for tidligt, slidt op af sorg, bitterhed og græmmelse over den manglende forståelse, respekt og anerkendelse.

Jeppe Bruus sank død om

Vi ville gerne have en kommentar fra forhenværende skatteminister Jeppe Bruus, som tilbage i 2020’erne, var den første skatteminister, som lovede borgerne helt korrekte ejendomsvurderinger inden for kort tid, men plejecentret, hvor han boede, meddeler, at den 97-årige Jeppe Bruus afgik ved døden, efter han fik nyheden.

Han sank sammen med et saligt smil om munden og ordene: ”Vi gjorde det”, oplyser plejecentret.

Satyren har opsøgt ejeren af den første bolig med korrekt ejendomsvurdering. Der er tale om et mindre fritliggende typehus bygget i 2036 på Stærevej i Grauenborg i Midtjylland Kommune. Ejeren, Elias Vestfalen, bekræfter, at han har modtaget, hvad der ligner en korrekt ejendomsvurdering.

– Ja, det ser rigtigt ud. Grundværdien stemmer, og der er fuld overensstemmelse med BBR, og prisen er helt korrekt, siger Elias Vestfalen.

Pludselig tøver han. Elias Vestfalen læser papirerne igen og siger så:

– Hør, der er vist noget galt. Jeg bor i nummer 8, men det her er en vurdering af nummer 6.

Foto: Pixnio.

Vurder denne artikel

Be the first to comment on "Skatteminister jubler: Efter 51 år rammer ejendomsvurdering plet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*